085-0603158

Het juiste adres voor al uw verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Er zijn heel wat soorten bedrijfsverzekeringen. Zo veel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.
Welke verzekeringen voor bedrijven zijn er? En welke heb jij als ondernemer nodig?
Ondernemen is voor velen een droom. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Gelukkig kun je je tegen die risico’s verzekeren dankzij een of meerdere bedrijfsverzekeringen.
Op die manier kun je, ook als er iets misgaat, gewoon gefocust blijven op het ondernemen. Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers.



Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

De meeste bedrijven hebben een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering bescherm je je bedrijf tegen schade die jouw bedrijf (bijvoorbeeld jij, een werknemer, een product) aanricht bij een klant of opdrachtgever. Denk daarbij aan materiële schade, letselschade en de financiële gevolgen daarvan. Bijvoorbeeld, je ontvangt een klant in je kantoor die uitglijdt over een rondslingerende map en daardoor letsel oploopt. Een AVB dekt deze schade.



Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen vermogensschade door beroepsfouten. Bijvoorbeeld omdat je als ICT-er een programmeerfout maakt, waardoor een software een tijdlang niet draait en het bedrijf flinke financiële schade oploopt. Deze verzekering wordt soms verward met de AVB maar BAV en AVB zijn duidelijk verschillend (lees).

Verzekeraars bieden vaak een beroepsaansprakelijkheidsverzekering per beroepsgroep aan. De beroepsrisico’s zijn namelijk verschillend in elke branche: voor een programmeur, voor een consultant, voor een communicatie-adviseur enzovoorts. Overigens: het gebeurt steeds vaker dat opdrachtgevers een BAV verplicht stellen bij het toekennen van opdrachten.



Cyberverzekering

De cyberverzekering is de laatste jaren sterk in opkomst, omdat het steeds vaker gebeurt dat bedrijven het slachtoffer worden van cybercrime. Cybercrime heb je in verschillende vormen: denk aan virussen, DDos-aanvallen, ransomware, hacks en systeeminbraken. Een cyberverzekering kan je in zulke gevallen schadeloos stellen. Maar ook als gegevens op straat komen te liggen door menselijke fouten. De verzekeringsmaatschappij kan je in zo’n geval helpen de schade te herstellen.



Pand, inventaris en goederen

Door een storm, brand of inbraak kan je bedrijfspand grote schade oplopen. Je kunt je hiertegen verzekeren via een opstalverzekering. Daarnaast kun je je ook verzekeren tegen schade aan spullen in je pand via een inventarisverzekering.



Bedrijfscontinuïteit

Naast de fysieke schade aan je pand, inventaris en goederen, kunnen ook bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Dit kan (tijdelijk) inkomstenverlies tot gevolg hebben. Om je bedrijf zo snel mogelijk operationeel en bereikbaar te krijgen moet je soms veel kosten maken. Een bedrijfsschadeverzekering dekt vrijwel al deze kosten. Ook de reconstructiekosten (kosten die je maakt voor het herstel van administratie en het opbouwen van het klantenbestand) vallen hieronder.



Rechtsbijstandverzekering

Gelijk hebben en gelijk krijgen is helaas niet altijd hetzelfde. Als je een conflict krijgt met een personeelslid, opdrachtgever of leverancier, kunnen de kosten voor een advocaat soms hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf ben je verzekerd van juridisch advies. Veel juridische conflicten hebben te maken met openstaande rekeningen. Check dus altijd of incassobijstand ook opgenomen is in de rechtsbijstandverzekering.



Bestuurdersaansprakelijkheid (D&O)

Voor bestuurders, commissarissen en toezichthouders bestaat er een speciale bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Bestuurders worden in toenemende mate persoonlijk aansprakelijk gesteld voor verkeerde beslissingen in opdracht van het bedrijf. Dat kan een flinke aanslag betekenen op het privévermogen. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen bestuursfouten.



Vervoer en transport

Een auto van de zaak, bestelauto of -bus, vrachtauto en werkmaterieel zoals een heftruck kun je verzekeren met een verzekering voor vervoer. Ook het transport van goederen kun je verzekeren met een goederenverzekering.



Zorgverzekering

Iedere inwoner van Nederland moet een ziektekostenverzekering hebben. Als ondernemer vorm je hierop geen uitzondering. Je betaalt naast de premie voor het basispakket en de eventuele aanvullende verzekeringen ook nog een bijdrage Zorgverzekeringswet. Als je ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, betaal je deze bijdrage over de winst uit je onderneming.



Arbeidsongeschiktheidverzekering (AOV)

Als een ondernemer ziek wordt, wordt hij niet doorbetaald. Maar de kosten gaan wel gewoon door. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) dekt de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid. Zo krijg je toch loon als je langdurig ziek bent of helemaal niet meer kunt werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een belangrijke verzekering voor ondernemers.Toch heeft slechts 1 op de 5 zzp’ers op dit moment een arbeidsongeschiktheidsverzekering. In het Pensioenakkoord is vastgelegd dat een AOV verplicht gaat worden voor zzp’ers. Deze verplichting gaat op zijn vroegst in per 2024.

Het valt niet mee om als (startende) ondernemer, naast de bedrijfsvoering ook nog een verzekeringsexpert te worden. Daarom zijn wij er.
Bel ons of stuur een bericht zodat wij u hierbij kunnen helpen.